STICHTING TANTE JOY

Stichting Tante Joy

Stichting Tante Joy

Jonge mantelzorgers zijn kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar die een zieke ouder, broer, zus of ander familielid hebben. Denk aan verslaving, psychiatrie, verstandelijke beperking en/of lichamelijke ziekte.

Als jongeren langere tijd mantelzorg verlenen kan dat verschillende negatieve gevolgen voor hen hebben: * opgroei -en opvoedproblemen door te veel verantwoordelijkheid en te weinig tijd voor de eigen ontwikkeling;
* lichamelijke en emotionele klachten, zoals stress en vermoeidheid;
* jonge mantelzorgers doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg dan andere jongeren.

Stichting Tante Joy organiseert logeerweekenden en fundagen voor jonge mantelzorgers en zorgt tijdens de weekenden voor laagdrempelige educatie aan deze kinderen. Omdat de verantwoordelijkheid voor de zorg voor het kind even uit handen kan worden gegeven, worden de ouders ook ontlast.

De logeerweekenden bij Stichting Tante Joy vinden bij voorkeur plaats in een omgeving nabij strand, bos of ander natuurgebied. In het vaste programma (structuur, veiligheid) wordt er gewerkt aan de vertrouwensband met het kind. Er is speciale aandacht voor kinderen die opgroeien in risicovolle opvoedsituaties.

De netto-opbrengsten van culture at the beach worden dit jaar geschonken aan Stichting Tante Joy. Met culture at the beach beleeft u een fantastische avond en helpt u kinderen uit een moeilijke gezinssituatie even op adem komen.

www.tantejoy.nl

Bekijk ook

Goed doel

Sponsor

Backstage FX

Sinds 2003 is Backstage FX, Crew & Productions actief in de evenementen en theater branche. Met onze creativiteit, passie voor het vak en uitgebreide kennis over de gehele breedte zetten wij ons elk dag weer opnieuw in om mooie en bijzondere producties te voorzien van effecten, crew, oplossingen en faciliteiten.